Osaava Nainen -messut

Viikonloppuna olin messuilla näytteilleasettajana omalla pienellä osastollani. Äänimaljojen esittelyn lisäksi tein pienimuotoista galluppia työpaikkakiusaamisen kokemuksiin liittyen. Esillä oli myös ilmoitus jossa pyysin alla olevan ilmoituksen mukaisesti muiden kokemuksia työpaikkakiusaamiseen liittyen. Sain kuulla monia tarinoita aiheesta. Mielenkiinnolla odotan saanko tarinoita myös kirjallisessa muodossa.

Huomasin, että muutamalle oli helpottavaa saada kertoa omia kokemuksiaan. Sain tästä lisää vahvistusta ajatuksilleni, että aiheesta on tärkeää puhua ja se on nostettava esille. Ihmiset tarvitsevat vertaistukea ja se, että saa kertoa oman tarinansa ja tulee kuulluksi on tärkeää.

Kiitos kaikille, jotka jaoitte kokemuksenne minulle!

Haluatko kertoa oman hyvän/huonon kokemuksesi?

Päätin kirjoittaa kirjan työpaikkakiusaamiseen liittyen. Kirjassa tulen kertomaan joitakin omakohtaisia kokemuksia ja huomioita työvuosieni varrelta liittyen työpaikan työilmapiiriin.

Olisi mielenkiintoista saada koottua useiden ihmisten kokemuksia samojen kansien väliin.

Tulen julkaisemaan näitä tarinoita kirjassani paljastamatta kirjoittajien nimiä.

Kirjan tarkoituksena on tuoda hyvässä hengessä esille kiusaamiskokemuksia joten huomioithan tämän kirjoitustyylissäsi. Pyritään siis maltillisiin ilmaisuihin, vaikka se varmasti välillä vaikeaa onkin tunteiden tullessa pintaan.

Lähettäessäsi sähköpostitse oman kertomuksesi, annat samalla suostumuksesi tarinasi julkaisemiseen kirjassani…..ja muissa julkaisuissani. (Vastaanotan kertomuksia vain sähköpostitse)

Mikäli kirja joskus valmistuu, tulen lahjoittamaan jokaiselle kirjassa julkaistun kertomuksen kirjoittajalle yhden kirjan.

KIITOS JO ETUKÄTEEN KAIKILLE TARINANSA JAKAVILLE!

Terveisin Johanna

JOHANNAN AJATUSTEN VIRTA

johannanajatustenvirta@gmail.com

Kuulumisia

Kevään aikana perustin oman yrityksen ja kävin sointukylpykurssin lisäksi vielä äänimaljahierontakurssin jatko-osat kahdesta neljään. Nyt voin siis tehdä äänimaljahierontoja harjoittelijan tittelillä.

Yritystoiminta on lähtenyt liikkeelle pääasiassa sointukylpyjen merkeissä, mutta aika näyttää mitä muuta tulen tekemään tämän yritykseni kautta. Jo yrityksen nimeä miettiessäni tiesin, että tulevaisuudessa haluan tehdä muutakin. Pyrin etenemään elämässäni intuitiotani kuunnellen ja Johannan ajatusten virta -nimen alle voin sisällyttää oikeastaan mitä vain.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on kirjan kirjoittaminen työpaikkakiusaamiseen liittyen. Aihe on mielestäni aina ajankohtainen ja olen huomannut yhdellä jos toisella olevan omakohtaisia kokemuksia aiheesta. Ajattelinkin kokeilla saanko sisällytettyä kirjaani myös muiden kokemuksia aiheesta.

Sielunmuotokuvani

Sielunmuotokuva
Kaija sanoi sielunmuotokuvaa luovuttaessaan 1.12.2017
”mitä ikinä oletkaan tekemässä nyt on oikea aika”.

En vielä silloin ollut suunnitellut oman yrityksen perustamista.
Tammikuussa sitten kävin äänimaljahieronta 1 -kurssin Helsingissä ja innostuin näistä äänimaljoista oikein tosissani.
Se levollisuus ja rauha mikä minulle tuli kurssiviikonlopun jälkeen oli käsinkosketeltavaa….puhumattakaan siitä, että
nukuin paremmin kuin vuosiin!

Olin jo ilmoittautunut seuraavalle kurssille eli sointukylpykoulutukseen ja heräsi ajatus, että niitä olisi kiva pitää tutuille ja tuntemattomille.
Siihen tarvittaisiin kuitenkin yritys ja piti miettiä mitä muuta tämän yrityksen kautta sitten tekisi.
Mietin, että minullahan on kokemusta työelämästä yli 20 vuoden ajalta ja aina olen tehnyt huomioita ympäristööni liittyen.
Mietin mikä olisi se asia josta minulla on eniten sanottavaa juuri nyt. Aiheeksi valikoitui työpaikkakiusaaminen.
Siitä minulla on omakohtaista kokemusta…on siis jotakin sanottavaakin.

Mietin, että en halua syyllistää ketään en yrityksiä, en johtajia, enkä työntekijöitä joiden koen kiusanneen minua ja muita työyhteisön jäseniä.
Haluan kuitenkin ottaa aiheen esille ja antaa sille omasta puolestani kasvot, sillä kiusaamista oikeasti tapahtuu työyhteisöissä!
Ei se ole pelkästään koulujen asia, vaikka koulukiusaamisesta enemmän julkisuudessa puhutaankin…ainakin minun mielestäni.

Suunnittelin siis luennon, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua ja tuoda esille niitä pieniä asioita joiden varaan hyvä työyhteisö perustuu.
Pieniä omakohtaisia kokemuksia tulen kertomaan luennolla, mutta esimerkit on valikoitu siten, että niillä ei loukata ketään.

Luennon tarkoituksena on vähentää kiusaamisen tunnetta työpaikoilla ei lisätä sitä.

Ääni jota ei haluta kuulla
ajatus jota ei haluta tietää
…minulle se on kuitenkin kaikki mitä minulla on.
– Johanna

Näissä tunnelmissa elin vielä jokin aika sitten.
Ehkä nyt on muutoksen aika….